Meteen naar de inhoud
Home | vacature: Algemeen coördinator WOA PO

vacature: Algemeen coördinator WOA PO

Inleiding 
Sinds de start in 2016 heeft de Werkplaats Onderzoek Amsterdam PO (WOA PO) een mooie ontwikkeling doorgemaakt. Er is een heldere, lichte infrastructuur neergezet, de WOA PO is succesvol in het binnenhalen van nieuwe subsidies en er is een goed netwerk ontstaan van kennisinstellingen, scholen en besturen dat naast het PO ook het VO en MBO omvat. 
De afgelopen jaren is de algemene coördinatietaak vanuit de UvA vervuld. Het vertrek van de huidige algemeen coördinator en het verwerven van een basissubsidie van de gemeente Amsterdam voor de komende 2 jaar, zijn aanleiding om te zoeken naar een nieuwe invulling van het coördinatorschap.

Voor de WOA PO zoeken wij daarom twee coördinatoren voor een duo-coördinatorschap; een collega uit de onderwijspraktijk en een collega uit een kennisinstelling (ieder 22 dagen per jaar in de periode 2022 en 2023).

Hieronder staan de belangrijkste taken aangevuld met profielkenmerken.

Belangrijkste taken
De coördinatoren faciliteren de samenwerking in de WOA PO, zorgen voor een goede afstemming tussen de verschillende deelnemers en onderhouden samen met de voorzitter de contacten met de WOA VO/MBO, en met relevante externe partners en stakeholders. Daarnaast signaleren ze kansen voor de WOA, zorgen ze voor de informatie en communicatie via de WOA-nieuwsbrief en de WOA website en leggen ze verbindingen ten behoeve van nieuwe projecten. Ook dragen zij actief bij aan het verwerven van nieuwe onderzoekssubsidies, onder andere door het (mee)schrijven aan onderzoeksvoorstellen. Ze regelen de afstemming tussen de regie- en stuurgroep, zijn secretaris van de regie- en stuurgroep en bereiden de agenda’s en besluitvorming ten behoeve van vergaderingen voor.

Profiel (het accent kan voor de twee coördinatoren verschillend liggen)

  • Ervaring met praktijkgericht onderwijsonderzoek in het PO
  • Bekend met kennisinstellingen en schoolbesturen in de metropoolregio Amsterdam
  • Zicht op ontwikkelingen m.b.t. de landelijke kennisinfrastructuur voor het onderwijs
  • Ervaring met het managen van complexe contexten en projecten
  • Netwerker en verbinder
  • Goede sociale vaardigheden
  • Academisch niveau
  • Flexibel, analytisch en pragmatisch


Gemiddelde tijdsinvestering
22 dagen per jaar (per persoon, bij een duo- coördinatorschap).

Meer informatie
Monique Volman, voorzitter WOA PO, m.l.l.volman@uva.nl

Sollicitatie
Herken je je in het profiel en ben je geïnteresseerd in de taak, dan zien we je sollicitatie graag tegemoet. We ontvangen graag een korte motivatiebrief en cv als één pdf-bestand. Je kunt deze sturen naar secretariaat-pow-fmg@uva.nl. De reactietermijn sluit op 16 januari 2022.