Meteen naar de inhoud
Home | Deelnemers gezocht voor TALIS-pilot

Deelnemers gezocht voor TALIS-pilot

De Universiteit van Amsterdam, Kohnstamm Instituut en Fontys Hogeschool zijn op zoek naar leraren in het primair onderwijs die willen helpen met de pilot voor het internationale TALIS-onderzoek (Teaching and Learning International Survey).

Wat is TALIS?
TALIS geeft leraren en schoolleiders een stem in nationale en internationale ontwikkelingen in het onderwijsbeleid. Het onderzoek verzamelt wereldwijd informatie over de leer- en werkomgeving op school. Het gaat dan om onderwerpen als schoolleiderschap en bestuur, de opleiding en professionele ontwikkeling van leraren, werktevredenheid, werkdruk en het schoolklimaat. TALIS vindt iedere vijf jaar plaats en is een initiatief van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO). Nederland neemt voor de vierde keer deel aan het onderzoek.

Wat houdt deelname aan de pilot in?
Om de kwaliteit van de vernieuwde TALIS-vragenlijst in kaart te brengen organiseren we focusgroepen. Want we willen graag weten of de vragen relevant, duidelijk en bruikbaar zijn. Tijdens de pilot vul je (een deel van) de TALIS-vragen in en bespreek je deze met je collega’s. Opmerkingen worden vastgelegd en opgestuurd naar de onderzoekers van TALIS. Zij gebruiken de feedback uit Nederland en andere landen om de TALIS vragenlijst aan te scherpen.

Praktische informatie

  • Deze pilot duurt ongeveer 2.5 uur
  • We organiseren bijeenkomsten in Amsterdam
  • De bijeenkomst zal plaatsvinden in februari 2022, We prikken in overleg een datum en tijdstip (bijvoorbeeld aan het einde van een middag, inclusief soep/broodjes etc.)

Deelname is vrijwillig en gegevens worden anoniem verwerkt. Als dank voor je deelname ontvang je een cadeaubon.

Heb je interesse?
Stuur dan een mail naar Marieke Buisman.
Eind  januari ontvang je dan een uitnodiging met meer gedetailleerde informatie.